Natuurinstituut

Het Natuur Instituut vindt het belangrijk dat iedereen in Nederland kan genieten van, leren over, of actief zijn in de natuur.

Het Natuur Instituut heeft een stichtingsbestuur dat zorgdraagt voor o.a. beheer, financiering en coördinatie van de activiteiten. Zij bestaat uit vrijwilligers die zich in werkgroepen inzetten voor méér natuur en een beter milieu. Dat kan gaan om kleinschalige acties in de leefomgeving, maar ook om grootschaliger projecten gericht op bijvoorbeeld duurzaamheid en biodiversiteit, ecologische verbindingen of ecosystemen.

Waarom vrijwilliger worden?

Als vrijwilliger kun je meedoen met bestaande werkgroepen en projecten of zelf een nieuwe werkgroep oprichten. Je kunt gratis deelnemen aan alle activiteiten en excursies. Ook gaan alle vrijwilligers jaarlijks een weekend erop uit in de natuur.

Klik hier voor onze vacatures

Ben je al actief voor de natuur?

Werkgroepen, verenigingen of natuurgroepjes kunnen zich aansluiten bij het Natuur Instituut en profiteren van de financiële en organisatorische ondersteuning en deelnemen aan alle andere activiteiten van de andere werkgroepen.

Ook jouw groep kan worden ondersteund met subsidies, cursussen, workshops, praktische begeleiding en juridische ondersteuning.

Privacy verklaring

Klik hier voor onze privacy verklaring